TUNNED END
TUBASELT?

ilu eriline ainulaadne naturaalne

Loome ajas aegumatut eritellimus- ja disainmööblit erinevate laudade näol, inspiratsioon loodusest endast.

Nature

HOOLDUS

HOOLDUSJUHEND

Puitu on tarvis REGULAARSELT puhastada ja sellega heaperemehelikult ümber käia nii, nagu iga teise materjaliga. Lisaks on veel mõned iseärasused, mida puidu juures silmas pidada. 

Näiteks see, et puit on elav materjal ja seetõttu allub keskkonnale ning keskkonnamuutustele. Puit on küll tugev, aga mitte nii tugev kui kivi. Samas on tema eeliseks see, et kahjustuse korral on võimalik kriimustused ja praod välja lihvida ning ese uuesti viimistleda.

Kui me teame puidu omadusi, oskame temaga õigesti ümber käia. Hästi hoitud puitmööbel kestab VÄGA PIKALT.

Puhastamiseks / hoolduseks sobib ideaalselt mikrokiud või puuvillane lapp, mis on kergelt niiske. Lapi võid niiskeks teha täiesti tavalise veega või seebiveega – siis saad kindel olla, et ei kasuta puidule või viimistlusele sobimatuid aineid. Paljud puhastusvahendid sisaldavad silikooni, mis muudab puitpinna küll ilusaks- säravaks, aga pikapeale moodustab kihi, mis hoopis tõmbab tolmu ligi. Seega on kõige lollikindlam kasutada lihtsalt vett. Kui eelistad siiski puhastusvahendit, vali silikooni- ja vahavaba.

Ära kasuta märga lappi, sest liigne niiskus võib puitpinda kahjustada. Et mööblile kindlasti üleliigset niiskust ei jääks, võid pärast niiske lapiga pühkimist veel kuiva lapiga pinna üle tõmmata.

Kui vesi või mõni muu vedelik lauale tilgub, loksub või ümber läheb, tuleks see koheselt ära pühkida. Kui vedelik puitpinnale pikemaks ajaks seisma jääb, võib ta ajapikku viimistlusest läbi imbuda ja pinnale valged laigud tekitada.

Selleks, et PUITMÖÖBEL KESTAKS AASTAKÜMNEID…

  1. Laudlinad, kandikud, salvrätikud ja muud lauakatted aitavad igapäevase kasutamise käigus tekkida võivaid kriime ennetada ja vähendada.  
  2. Kruuside, klaaside, taldrikute all kasuta (kuuma)alused. Kuum võib puitpinnale valged laigud jätta, sest puitpind on lakitud.
  3. Kasuta vildist aluseid või pehmendusi lampide, vaaside ja muude dekoratiivsete vidinate all, et need puitpinda ära ei kriibiks.
  4. Puitmööblile ei sobi suur temperatuuri ja niiskuse kõikumine. Seega hoia puitmööbel eemal soojusallikatest nagu näiteks ahjud ja pliidid. Ideaalne kodune temperatuur puitmööbli jaoks on keskmiselt 21-22 kraadi ja niiskuse tase 40-60%. Tavaliselt ongi siseruumides just sellised puitmööblile sobilikud tingimused.

TÄHTIS TEADA: Puit ei ole vee- ega kuumakindel. Kui me kogemata kuuma või märja tassi otse täispuidust lauale unustame, võib juhtuda, et tassi alla tekib valge laik. See laik tekib siis, kui niiskus tungib viimistluse sisse ja tekitab sinna mikroskoopilised “taskud’’. Sellise juhtumi puhul tuleb lauaplaat uuesti lihvida ja viimistleda.

TÄHTIS TEADA: Laud on viimistletud Teile vahetult enne kättetoimetamist ning esimesed 6 nädalat tuleb olla laua käsitlemisel eriti hoolas, et laud oleks kauakestev ja vastupidav. 6 nädalat on see aeg kui viimistlus kinnitub sügavale puidu sisse.